Till försvar för yttrandefriheten

.. det var det som "nazisterna" hade skrivit på sin banderoll.. :( vilket skämt, pinsamt bara helt enkelt. Är inte en del av yttrandefrihet att stå för vad man tycker? Kändes väldigt konstigt att bara se två små ögon som kännetecken på hela deras hord av människor. Alla hade halsdukarna upp över näsan och mössan nerdragen lååångt i pannan.

   Jag tror inte hälften av dom där nazisterna verkligen är nazister heller dom vet bara inte vad dom håller på med, men tycker det är kul att ha en grupp något som knyter dom till en social gemenskap och om det sen är religion, stickning eller nazism det gör det samma. Typiskt Bönder. Skånes lantbygd.
  Kändes iallafall stabilt att uppslutningen mot deras fackeltåg var helt otroligt, när jag gick längsvägen hörde jag en kille säja nått i stil med att han kände sig stolt över Lund och det gör man. Känns skönt att folk sätter ner foten och visar att sånt där sjukt är inget vi vill ha här och inget som vi överhuvudtaget uppskattar.
   Däremot känner jag mig uppriktigt lessen över att domhär nationalisterna eller vad man nu ska kalla dom känner som dom gör? varför gör man det, vad är vitsen? vad är det för fel på dom? Jamenar jag är inte den som inte drar ett skämt om utlänningar å sånt, men att allvarligt hata andra människor? ja.. ? ja? jag fattar INTE. 

  Jag fottade iallafall lite men det blev dåliga bilder med mobilen, även en liten film, jag råkade nämligen komma mitt i infernot när facklorna från tåget kastades ut mot demonstranterna och dom svarar tillbaka med lite glasflaskor, stenar och div saker. Hjältarna idag var POLISEN, fy vad dom är grymma. Tänk att stå å vakta ett gäng nazister som står å skriker div saker om etnicitet å sånnt och sen vara utländsk själv å sen försvara dom? måste kännas konstigt att försvara yttrandefriheten i det läget. Hästarna, jag ville bara grina, folk kastade saker på dom och allmänt så var det stökigt med eld, smällare, flaskor, sten och dom var helt underbara godmodiga och tolleranta.. Å vad jag älskar hästarna. Hundarna var däremot lagomt läskiga, såg ut som varulvar i koppel.

NOG om det!

Jag hade däremot gärna lagt upp filmerna och bilderna... gör det sen när jag har en sladd om några veckor eller nått. det löser sig :)

Innan hela detta..så var hela luciagänget och sjöng på stan, det var mycket roligt, vi träffade många roliga personer och jag fick ett till brev av han den där killen på min gamla skola. :( vad ska jag göra ? jajja... det löser sig . kanske .

Igår så hade jag också jättekul, demonstrearade plattång på nova, riktigt roligt. Sen på kvällen kom Madde coch Fanny över och en av Fannys killkompisar.. Trevligt, ingen av dom hade ju vart här innan så diom var impade av lghen : )
¨
Iallafall sen på natten stack vi till Tengan.. och som sakt där är det ju sjukt svårt komma in, Madde gick först och efter många bönande och flirtisar med vakten lät han henne komma in trotts 24 eller 20 med studentleg. Fanny gick efter och hon är 19 så det gick inte alls.. så jag bara struntaade i det.. men sen så gick vi till ingången brevid, där man kan gå ut och röka å sånnt.. så slickade vi på handlederna och kopierade stämplarna av några killar, nAjs. så kom vi in gratis och hela baletten ;) Dock var jag skjukt trött och vi fick gå hem halv tre ist för tre. Mena HUR ofta har jag inte energi till att dansa? det händer typ inte. men det gjorde det igår-. fy vad man börjar bli gammal. och på tal om gammal. ella du vet när vi såg så många jonasar? duvetm jonas som liten, jonas som gammal, osv vi såg massa som var lika honnom? jag såg en kille på teggan som var Olle S som gick i min klass när jag var liten på pricken, det är han!? fast om fem år. Altsså olleS på tegners som 25åring.. sjukt förvirrande och skrattframkallande.. :)

men iallaflall nu ska jag nog sova är fort sjukligt trött,, jobbar i malmö imorrn :) så bäst jag är pigg för där kan man ju faaaaaktist bli rånad... ;)